گواهینامه SSL یک گواهینامه دیجیتالی برای تایید هویت یک وب سایت است و یک اتصال رمزگزاری شده را فعال می کند.
SSL مخفف واژه Secure Sockets Layer است، پروتکل امنیتی که یک پیوند رمزگزاری شده بین سرور و مرورگر وب ایجاد می کند.
گواهینامه SSL چیست
گواهینامه SSL چیست ؟
گواهی ssl یک گواهی دیجیتالی برای تایید هویت یک وب سایت است و یک اتصال رمزگزاری شده را فعال می کند.
همانطور که در ابتدا گفته شد ssl تاییدی بر هویت یک وب سایت و پروتکل امنیتی مورد نیاز برای ایجاد یک پیوند امن و رمزگزاری شده بین وب سرور و مرورگر وب میباشد.
شرکت ها و سازمان ها با اضافه کردن گواهینامه ssl به وب سایت خود، تراکنش های آنلاین را ایمن کرده و اطلاعات مشتریان را خصوصی و امن نگه میدارند.
بطور خلاصه:
SSL اتصالات اینترنتی را ایمن نگه داشته و از خواندن یا تغییر اطلاعات انتقال یافته بین دو سیستم توسط مجرمان، جلوگیری می کند. وقتی نماد قفل را در کنار URL در نوار آدرس سایت دیدیم، به معنی محافظت SSL از وب سایتی ست که به آن وارد شدیم.
گواهینامه ssl چگونه کار می کند؟
SSL از غیرقابل دسترس و غیر قابل خواندن بودن هر اطلاعاتی که بین کاربران و وب سایت ها و یا بین دو سیستم منتقل میشود، اطمینان حاصل می کند.
SSL از الگوریتم های رمزگزاری شده برای بهم زدن داده های درحال انتقال استفاده می کند و اینگونه، از در دسترس بودن آنها هنگام ارسال از طریق اتصال، توسط هکرها جلوگیری می کند. این اطلاعات و داده ها شامل موارد حساسی مانند نام، آدرس، شماره کارت اعتباری یا سایر جزئیات مالی می باشند.
فرآیند عملکرد الگوریتم رمزگزاری SSL :
- یک مرورگر یا سرور تلاش می کند به یک وب سایت (بعنوان مثال، یک وب سرور) ایمن شده با SSL منتقل شود.
- مرورگر یا سرور از وب سرور درخواست اعلام هویت و شناسایی می کند.
- وب سرور در پاسخ یک کپی از گواهینامه اس اس ال خود را به مرورگر یا سرور ارسال می کند.
- مرورگر یا سرور قابل اعتماد بودن گواهی SSL را بررسی می کند. درصورت قابل اعتماد بود گواهی SSL، آنرا به وب سرور سیگنال میدهد.
- سپس وب سرور یک تاییدیه امضا شده دیجیتالی برای شروع یک ارتباط امن و رمزگزاری شده SSL برمیگرداند.
- داده ها و اطلاعات رمزگزاری شده بین مرورگر یا سرور و وب سرور به اشتراک گذاشته می شود.
این فرآیند گاهی اوقات به عنوان “دست دادن SSL” (SSL Hand Shaking) نامیده میشود. درحالیکه بنظر میرسد این یک فرآیند طولانی باشد، اما در چند میلی ثانیه اتفاق میفتد.
در وب سایت های ایمن شده با گواهینامه SSL، حروف HTTPS (که مخفف Hyper Text Transfer Porotocol Secure است) در URL مشاهده میشود.
بدون گواهینامه SSL، فقط حروف HTTP (یعنی بدون S برای Secure) ظاهر میشود. نماد قفل نیز در URL نمایش داده نمیشود یا بصورت قفل با خط قرمز نشان داده میشود.
این نشان دهنده اعتماد است و به کسانی که از وب سایت بازدید می کنند اطمینان میدهد.
برای مشاهده جزئیات گواهینامه SSL، روی نماد قفل در نوار مرورگر وب سایت موردنظر کلیک کنید.
جزئیات قابل رویت در گواهینامه های SSL، عبارتند از:
- نام دامنه ای که گواهی برای آن صادر شده
- برای چه شخصی، سازمانی یا دستگاهی صادر شده
- گواهینامه از کدام مرجع صادر شده
- امضای دیجیتالی مرجع صادر کننده گواهینامه
- زیر دامنه های مرتبط
- تاریخ صدور گواهینامه SSL
- تاریخ انقضای گواهینامه SSL
- کلید عمومی (کلید خصوصی نمایش داده نمیشود)
چرا ما به یک گواهینامه SSL نیاز داریم ؟
وب سایت ها برای ایمنی اطلاعات کاربر، تایید مالکیت وب سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی سایت و انتقال اعتماد به کاربران، به گواهینامه SSL نیاز دارند.
اگر وب سایتی از کاربران خواهان ورود به سیستم، اطلاعات شخصی مانند اطلاعات مالی و یا شماره کارت اعتباری را داشته باشد، محرمانه نگهداشتن این داده ها ضروریست. گواهینامه SSL به خصوصی نگه داشتن تعاملات آنلاین کمک کرده و به کاربران اطمینان میدهد که وب سایت موردنظر معتبر و امن است و کاربر میتواند اطلاعات شخصی خود را آنجا به اشتراک بگذارند.
مسئله ای که بیشتر به مشاغل مرتبط است، اینست که در واقع گواهینامه SSL برای داشتن یک آدرس وب HTTPS نیاز است.
HTTPS شکل امن HTTP است، به این معنا که وب سایت های HTTPS ترافیک خود را با SSL رمزگزاری کرده اند. اکثر مرورگرها سایت های HTTP –آنهایی که گواهینامه SSL ندارند- را به عنوان “نا امن” (not secure) برچسب گزاری می کنند. این امر بطور واضح به کاربران منتقل میشود که سایت ممکن استقابل اعتماد نباشد. همچنین کسب و کارهای آنلاین بدون گواهینامه را به دریافت HTTPS تشویق می کند.
گواهینامه SSL به ایمن سازی اطلاعاتی مانند موارد زیر کمک می کند:
- اعتبار ورود
- تراکنش های کارت اعتباری یا اطلاعات حساب بانکی
- اطلاعات قابل شناسایی شخصی مانند: نام کامل، آدرس، تاریخ تولد یا شماره تلفن
- اسناد حقوقی و قراردادها
- سوابق پزشکی
- اطلاعات اختصاصی
انواع گواهینامه SSL کدامند ؟
انواع مختلفی از گواهینامه SSL با سطوح اعتبار سنجی متفاوت وجود دارد، که ما در این مقاله به بررسی شش نوع اصلی آن میپردازیم.
- گواهینامه اعتبار سنجی تمدید شده (EV SSL: Extended Validation Certificates)
- گواهینامه های معتبر سازمانی (OV SSL: Organization Validated Certificates)
- گواهی معتبر دامنه (DV SSL: Domain Validated Certificates)
- گواهینامه های WildCard SSL
- گواهی SSL چند دامنه (MDC: Multi-Domain SSL Certificate)
- گواهینامه ارتباطات یکپارچه (UCC: Unified Communications Certificates)
1.گواهینامه های اعتبارسنجی تمدید شده EV SSL
بالاترین رتبه و گران ترین نوع گواهینامه SSL، گواهینامه های EV SSL هستند.
معمولا گواهینامه های EV SSL برای وب سایت هایی با پروفایل بالا که داده ها را جمع آوری می کنند و شامل خدمات پرداخت آنلاین هستند، استفاده میشود. پس از نصب، این گواهینامه SSL، نشان قفل، HTTPS، نام کسب و کار و کشور را در نوار آدرس مرورگر نشان میدهد.نایش این اطلاعات از مالک وب سایت در نوار آدرس به تشخیص سایت معتبر از سایت مخرب کمک می کند. برای راه اندازی گواهینامه EV SSL، مالک وب سایت باید یک فرآیند استاندارد تایید هویت را طی کند که از نظر قانونی برای حقوق انحصاری دامنه مجاز است.
2.گواهینامه های معتبر سازمانی OV SSL
این نسخه از گواهینامه SSL دارای سطح اطمینان مشابهی با گواهینامه EV SSL میباشد. مالک وب سایت باید فرآیند اعتبار سنجی قابل توجهی را تکمیل کند.این نوع گواهینامه (OV SSL) نیز اطلاعات مالک وب سایت را در نوار آدرس نمایش خواهد داد تا از سایت های مخرب متمایز شود. گواهینامه های OV SSL دومین گواهینامه گران قیمت (بعد از EV SSL) هستند که هدف اصلی آنها رمزگزاری و محافظت از اطلاعات حساس کاربران در طول تراکنش است. وب سایت های تجاری یا عمومی باید گواهینامه OV SSL را برای اطمینان از محرمانه ماندن اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط مشتریان نصب کنند.
3.گواهینامه های معتبر دامنه DV SSL
فرآیند اعتبار سنجی برای گواهینامه های DV SSL حداقل است، در نتیجه گواهینامه SSL اعتبار سنجی دامنه، اطمینان کمتر و حداقل رمزگزاری را ارائه میدهند. این گواهینامه معمولا برای وب لاگ ها یا وب سایت های اطلاع رسانی که شامل جمع آوری داده ها یا پرداخت آنلاین نیستند، استفاده می شود. گواهینامه DV SSL یکی از کم هزینه ترین گواهینامه ها برای نصب است.
فرآیند اعتبار سنجی فقط اثبات مالکیت دامنه از طریق پاسخ به ایمیل یا تماس تلفنی توسط مالک وب سایت میباشد.
نوار آدرس مرورگر فقط HTTPS و نشان قفل را نمایش میدهد و نام تجاری ذکر نمی شود.
4.گواهینامه های اس اس ال WildCard
گواهینامه های WildCard SSl به شما این امکان را میدهند که یک دامنه پایه و دامنه های فرعی نامحدود را روی یک گواهینامه واحد ایمن کنید.
اگر شما برای چندید زیردامنه نیاز به ایمنی دارید، خرید گواهینامه WildCard SSL ارزان تر از خرید گواهینامه های ssl جداگانه برای هر یک از دامنه های شماست. گواهینامه های WildCard دارای علامت * هستند که به عنوان بخشی از نام مشترک میباشند. ستاره نشان دهنده هر زیردامنه معتبر با دامنه پایه یکسان میباشد. به عنوان مثال، یک گواهینامه WildCard SSL برای *وب سایت می تواند در ایمن سازی موارد زیر استفاده شود:
- Payments.yourdomain.com
- Login.yourdomain.com
- Mail.yourdomain.com
- Download.yourdomain.com
- Anything.yourdomain.com
5. گواهینامه SSL چند دامنه ای MultiDomain
گواهینامه های چند دامنه ای می توانند برای ایمن سازی بسیاری از دامنه ها و نام ها استفاده شوند.این شامل ترکیبی از دامنه ها و زیردامنه های کاملا منحصر بفرد با TDL مختلف (دامنه های سطح بالا) بجز دامنه های محلی/داخلی است.
به عنوان مثال:
- www.example.com
- Example.org
- Mail.this-domain.net
- Example.anything.com.au
- Checkout.example.com
- Secure.example.org
گواهینامه های چند دامنه (Multi-Domain) بطور پیش فرض از دامنه های فرعی پشتیبانی نمی کنند. اگر شما برای ایمن سازی هر دو www.example.com و example.com نیاز به گواهینامه دارید، باید نام هر دو میزبان را هنگام دریافت گواهی ssl مشخص کنید.
۶.گواهینامه ارتباطات یکپارچه UCC
گواهینامه ارتباطات یکپارچه (UCC) نیز جزو گواهینامه SSL چند دامنه محسوب میشود. UCC ها در ابتدا برای ایمن سازی سرورهای Microsoft Exchange و Live Communications طراحی شدند.
امروزه صاحبان وب سایت می توانند از یک گواهی واحد برای اجازه ایمن سازی چندین دامنه استفاده کنند.
گواهینامه های UCC از نظر سازمانی معتبر بوده و نشانه قفل در مرورگر نمایش داده میشود. UCCها را می توان به عنوان گواهینامه های EV SSL استفاده کرد تا از طریق نوار آدرس سبز به کاربران وب سایت بالاترین اطمینان را بدهد. برای بدست آوردن نوع مناسب گواهینامه برای وب سایت خود آشنایی با انواع گواهینامه SSL ضروریست.
(مشاوره رایگان انتخاب گواهینامه SSL)
چگونه گواهینامه SSL دریافت کنیم ؟
گواهینامه SSLرا می توان مستقیما از یک مرجع صدور گواهی دریافت کرد. مراجع صدور گواهی سالانه میلیون ها گواهی ssl صادر می کنند که نقش نقش مهمی در عملکرد اینترنت و نحوه معاملات قابل اعتماد و ایمن آنلاین دارند.
گواهی SSL، با توجه به سطوح امنیت مورد نیاز شما بسیار متغیر است. پس از تصمیم درمورد نوع گواهینامه مورد نیاز خود، میتوانید به دنبال صادر کنندگان گواهی باشید که SSLها را در سطح مورد نیاز شما اراپه میدهند.
مراحل دریافت گواهینامه SSL:
- راه اندازی سرور خود و اطمینان از بروز بودن رکورد WHOIS و مطابقت با آنچه که به مرجع صدور گواهی ارسال می کنید. (نام شرکت، آدرس صحیح و …)
- ایجاد یک درخواست امضای گواهینامه (CSR) در سرور. شرکت میزبان میتواند به شما در این اقدام کمک کند.
- ارسال مدارک به مرجع صدور گواهی برای تایید اعتبار دامنه و جزپیات شرکت شما.
- نصب گواهی ارائه شده توسط مرجع صدور گواهینامه SSL پس از تکمیل فرآیند.
اگر خودتان میزبان وب سایت هستید، پس از کسب گواهی، باید آنرا در میزبان وب خود یا سرورهای خود پیکرندی کنید.
گواهینامه SSL چیست
سرعت دریافت گواهینامه شما بستگی به نوع گواهی نامه ای دارد که دریافت می کنید. همچنین ارائه دهنده گواهینامه از اهمیت زیادی برخوردار است. هر سطح از اعتبار سنجی به مدت زمان متفاوتی برای تکمیل شدن نیاز دارد. یک گواهینامه ساده SSL اعتبار سنجی دامنه را می توان در عرض چند دقیقه پس از سفارش صادر کرد. در حالیکه اعتبار سنجی تمدید شده (EV SSL) می تواند تا یک هفته کامل طول بکشد.
آیا می توان یک گواهینامه SSL را بر روی چند سرور استفاده کرد ؟
جواب سوال شما «بله» است.امکان استفاده از یک گواهی SSL برای چندین دامنه در یک سرور وجود دارد. بسته به فروشنده، میتوانید از یک گواهینامه SSL در چندین سرور نیز استفاده کنید. گواهینامه SSL چند دامنه ای که در بالا به آن پرداختیم به شما این امکان را خواهد داد.
همانطور که از نام آن پیداست، گواهینامه های چند دامنه ای SLL، با چندین دامنه کار می کنند. این تعداد به مرجع صدور گواهی بستگی دارد. یک گواهینامه SSL چند دامنه ای با یک گواهینامه SSL یک دامنه ای متفاوت است که برای ایمن کردن یک دامنه طراحی شده است. گاهی ممکن است نام گواهینامه های SAN را بجای گواهینامه های چند دامنه ای SSL بشنوید. SAN مخفف subject Alternative Name است. هر گواهی چند دامنه ای دارای فیلدهای اضافی مانند SAN است که می توانید از آن برای فهرست کردن دامنه های دیگر خود که میخواهید تحت یکه گواهینامه SSL باشند، استفاده کنید.
گواهینامه های UCC و گواهینامه های WildCard SDL همچنین امکان چند دامنه و درمورد دوم، تعداد نامحدودی از زیردامنه ها را فراهم می کنند.
زمانی که گواهینامه SSL به پایان رسید، چه اتفاقی می افتد ؟
بله، گواهینامه SSL منقضی میشوند. آنها همیشگی نیستند.
گواهینامه SSL منقضی می شوند، زیرا مانند هر نوع احراز هویت دیگری، اطلاعات باید بطور دوره ای مجددا تایید شوند تا از دقیق بودن آنها اطمینان حاصل شود. در اینترنت همه چیز متغیر است، زیرا شرکت ها و همچنین وب سایت ها خرید و فروش میشوند. با تغییرات، اطلاعات مربوط به گواهینامه های SSL نیز تغییر می کند. هدف از منقضی کردن گواهینامه، اینست که اطمینان حاصل شود که اطلاعات مورد استفاده برای احراز هویت سرورها و سازمان ها تا حد امکان بروز و دقیق هستند.
قبلا گواهینامه SSL برای مدت پنج سال صادر می شدند که بعدها به سه و اخیرا به دو سال، به اضافه سه ماه اضافی کاهش یافت.
علیرغم اینکه این پیشنهاد توسط انجمن مرورگر مرجع صدور گواهی ssl رد شد، در سال 2020 گوگل ( Google ) اپل (Apple ) و موزیلا( Mozilla ) اعلام کردند که گواهینامه SSL یک ساله را اجرا خواهند کرد. این شرایط از سپتامبر 2020 اجرایی شد و این احتمال وجود دارد که در آینده طول مدت این اعتبار باز هم کاهش یابد.
زمانی که گواهینامه SSL منقضی شود، سایت موردنظر را غیرقابل دسترس می کند.
هنگامی که مرورگر کاربر، به یک وب سایت میرسد، اعتبار گواهینامه SSL را در چند میلی ثانیه بررسی می کند ( به عنوان بخشی از SSL Hand Shake). اگر گواهی ssl منقضی شده باشد، کاربران و بازدید کنندگان پیامی با این مفهوم دریافت خواهند کرد:
«این سایت امن نیست.خطر ریسک بالا»
درحالیکه کاربران حق انتخاب برای ادامه را دارند، با توجه به خطرات امنیتی سایبری، از جمله احتمال بدافزارها، ادامه مسیر در وب سایت توصیه نمیشود. این موضوع بطور قابل توجهی بر نرخ پرش صاحبان وب سایت تاثیر می گذارد. زیرا کاربران به سرعت از صفحه اصلی خارج شده و به وب سایت دیگری میروند.
توجه به زمان انقضای گواهینامه های ssl، یک چالش مهم برای مشاغل بزرگتر اینترنتی است.درحالیکه کسب و کارهای کوچکتر و متوسط (SME) ممکن است یک یا چند گواهی برای مدیریت داشته باشند، سازمان های سطح بالا که بطور حرفه ای در بازارها معامله می کنند –با وب سایت ها و شبکه های متعدد- تعداد بیشتری گواهی نیاز خواهند داشت. در سطوح سازمانی بالا، منقضی شدن گواهینامه معمولا نتیجه کمبود نظارت است تا ناتوانی یک سازمان، بهترین راه برای کسب و کارهای بزرگ تر استفاده از یک پلتفرم مدیریت گواهی برای ماندن در صدر زمان بندی انقضای گواهینامه SSL می باشد.
محصولات مختلفی در بازار وجود دارد که با جستجوی آنلاین قادر به پیدا کردن آنها هستید.این محصولات به شرکت ها اجازه می دهند گواهی های دیجیتال را در کل زیرساخت خود ببینند و مدیریت کنند. درصورت استفاده ازین پلتفرم ها، مهم است که بطور منظم وارد سیستم کنترل شده تا بتوانید از زمان تمدید گواهینامه SSL مطلع شوید.
اگر زمان کارکرد یک گواهی تمام شود، گواهینامه منقضی و نامعتبر می شود و دیگر امکان تراکنش های امن در وب سایت شما وجود ندارد.
مرجع صدور گواهینامه (CA) از شما انتظار دارد که گواهینامه SSL خود را قبل از تاریخ انقضا تمدید کنید.
مرجع صدور گواهی یا سرویس ssl که گواهینامه SSL خود را از آن دریافت کرده اید، اعلان های انقضا را در فواصل زمانی تعیین شده، برای شما ارسال می کند، که معمولا از ۹۰ روز شروع میشود. سعی کنید از ارسال این یادآوری ها به یک لیست توزیع ایمیل اطمینان حاصل کنید –بجای یک فرد منفرد، که ممکن است در زمان ارسال یادآوری شرکت را ترک کرده باشد-. به این فکر کنید که کدام افراد در شرکت شما در این لیست توزیع حضور دارند تا مطمپن شوید که افراد مناسب یادآوری ها را در زمان مناسب مشاهده می کنند.
چگونه تشخیص دهیم که یک سایت دارای گواهینامه SSL است
ساده ترین راه برای دیدن اینکه آیا یک سایت دارای گواهینامه SSL است یا خیر، اینست که به نوار آدرس در مرورگر خود نگاه کنید.
- اگر URL بجای HTTP با HTTPS شروع شود، به این معناست که سایت با استفاده از گواهینامه SSL ایمن شده است.
- سایت های امن، یک نماد قفل بسته رانشان میدهند که می توانید روی آن کلیک کنید تا جزپیات امنیت را ببینید –مطمئن ترین سایت ها دارای قفل سبز یا نوار آدرس هستند-.
- مرورگرها همچنین علایم هشدار دهنده را هنگامی که اتصال ایمن نیست نشان میدهند.مانند قفل قرمز، قفلی که بسته نشده است، خطی که از آدرس وب سایت عبور می کند یا مثلث هشدار در بالای نماد قفل.
چگونه از ایمن بودن Online session خود اطمینان حاصل کنیم.
داده های شخصی و جزییات پرداخت آنلاین خود را فقط به وب سایت هایی با گواهینامه SSL ارسال کنید.
برای DV SSL، میتوانید با کلیک بر روی نماد قفل، مشخصات نام ارایه دهنده ی گواهی امنیتی را ببینید. برای گواهینامه های DV SSL فقط نماد قفل نمایش داده می شود.
سیاست حفظ حریم خصوصی (Privacy Policy) وب سایت را بخوانید.
به شما این امکان داده میشود تا نحوه چگونگی استفاده از داده های خود را مشاهده کنید. شرکت های قانونی و معتبر، درباره نحوه جمع آوری داده های شما و موارد استفاده از آنها به شما توضیحی شفاف ارائه خواهند داد.
گواهینامه SSL چیست
به علائم یا نشانگرهای اعتماد در وب سایت ها توجه کنید.
همچنین گواهینامه های ssl، شامل لوگوها یا نشان های معتبر است که نشان میدهد وب سایت دارای استانداردهای امنیتی خاصی ست. نشانه هایی که می توانند به شما در تشخیص واقعی بودن یا نبودن سایت کمک کنند،عبارتند از بررسی آدرس فیزیکی و شماره تلفن، بررسی سیاست بازپرداخت یا مرجوعی و اطمینان از اینکه قیمت ها قابل باور هستند و آنقدر خوب نیستند که واقعی باشند.
نسبت به کلاهبرداری های فیشینگ (phishing scams) هوشیار باشید.
گاهی اوقات مهاجمان سایبری وب سایت های تقلبی از وب سایت های موجود ایجاد می کنند تا افراد را برای خرید چیزی یا ورود به سایت فیشینگ خود فریب دهند. برای یک سایت فیشینگ هم امکان دریافت گواهینامه SSL وجود دارد، بنابراین تمام ترافیک را که بین شما و آن جریان دارد رمزگزاری می کند.
بخش وسیعی از کلاهبرداری های فیشینگ در سایت های HTTPS رخ میدهد –کاربرانی را که از وجود نماد قفل اطمینان خاطر پیدا می کنند، فریب می دهند.
گواهینامه SSL چیست
برای جلوگیری از این نوع حملات:
- همیشه دامنه سایتی را که در آن هستید بررسی کنید و مطمئن شوید که املای آن درست است. URL یک سایت جعلی ممکن است تنها با یک کاراکتر متفاوت باشد.به عنوان مثال:
اگر شک داشتید، دامنه را مستقیم در مرورگر خود تایپ کنید تا مطمئن شوید به وب سایتی که قصد بازدید از آن را دارید متصل هستید.
- هرگز لاگین (Login)، رمز عبور، اعتبار بانکی یا هرگونه اطلاعات شخصی دیگر را در سایت وارد نکنید، مگر اینکه از صحت آن مطمئن باشید.
- همیشه درنظر داشته باشید که یک سایت خاص چه چیزی را ارائه میدهد، مشکوک بنظر میرسد و آیا واقعا نیاز به ثبت نام در آن دارید.
گواهینامه SSL چیست
خطرات امنیت سایبری همچنان درحال تکامل هستند، اما درک انواع گواهینامه های ssl و نحوه تشخیص یک سایت ایمن از یک سایت خطرناک، به کاربران اینترنت کمک می کند از کلاهبرداری جلوگیری کنند و از داده های شخصی خود در برابر مجرمان سایبری محافظت کنند.
گواهینامه SSL رایگان
با توجه به شرایط اقتصادی کنونی در کشور و همینطور اهمیت بالای امنیت در وب سایت ها، استفاده از گواهینامه های امنیتی ssl آن هم به صورت رایگان طرفداران زیادی را در حوزه وب سایت به خود معطوف کرده است. این گواهینامه به صورت 3 ماهه صادر میگردد و هر 3 ماه یکبار نیاز به صدور مجدد دارد. از آنجا که بحث امنیت در این مورد مطرح می باشد قابل ذکر است که این گواهینامه از نظر امنیتی هیچ تفاوتی با سایر گواهینامه ها ندارد .
گواهی یک ماهه CERTUM نیز بزودی در رهام تکنولوژی ارایه میشود .
گواهینامه SSL چیست
گواهینامه SSL برای دامنه ir
شرکت سرتوم (Certum)، ارائه دهنده انواع گواهینامه های OV ،DV ،EV به دامنه های IR در کنار دامنه های بینالمللی است . گواهینامه اس اس ال سرتوم ، از سطح امنیتی بالا، با الگوریتم رمزنگاری SHA-2 و انطباق با 99 درصد مرورگر ها برخوردار است.
رهام تکنولوژی به عنوان نماینده رسمی شرکت .Certum امکان خرید SSL(گواهینامه اس اس ال) را برای کاربران ایرانی به ویژه صاحبان دامنه های IR ، فراهم نموده است .
گواهینامه SSL چیست
گواهینامه SSL چیست