خطای گواهینامه ssl مشکلی است که برخی از سایت های وردپرسی با آن روبرو می شوند. این خطا بعد از نصب اتفاق می افتد و رفع خطای گواهینامه ssl کار سختی نیست. این مطلب شرکت خدمات هاستینگ رهام تک شما را برای رفع این مشکل راهنمایی می کند.
خطای گواهینامه ssl چیست؟
اس اس ال که با HTTPS در ابتدای دامنه مشخص می شود، برای رمزگذاری اطلاعات کاربران زمان ورود به وب سایت کاربرد دارد. با خرید گواهینامه SSL از دسترسی هکرها به اطلاعات کاربران در سایت جلوگیری می کنید. برای خرید گواهینامه اس اس ال اینجا کلیک کنید.
خطای گواهینامه SSL زمانی نمایش داده می شود که سرور وانمود کند بر روی بستر HTTPS فعال شده است. اما گواهینامه با آن مطابق نباشد. در این صورت مرورگر زمان ورود کاربر به سایت، به او هشدار داده و تصویری شبیه به عکس زیر برای او نمایش داده می شود.
از سال 2018 که گوگل استفاده از اس اس ال را به طور رسمی در گوگل کروم اعلام کرد، هر وب سایتی که از آن استفاده نکند با عنوان ”Not Secure” برای کاربران نمایش داده می شود. این برچسب می تواند باعث ایجاد حس بدبینی کاربران نسبت به وب سایت شما شود. حالا اگر قرار باشد یک فروشگاه آنلاین داشته باشید، خرید این گواهینامه یا رفع خطای گواهینامه امن SSL ضرورت دارد.
حتما بخوانید: مقایسه گواهینامه اس اس ال certum و comodo
مهمترین خطای گواهینامه ssl
برخی از خطاهایی که در گواهینامه اس اس ال دیده می شود، عبارتند از:
مشکل NET::ERR_CERT_INVALID گواهی نامه ssl در گوگل کروم
یکی از رایج ترین خطای گواهینامه ssl در گوگل کروم همین خطای NET::ERR_CERT_INVALID است. این خطا به کاربرانی که وارد سایت می شوند، اتصال غیرایمن را هشدار می دهد. دلیل این مشکل هم به موارد زیر مربوط می شود:
- ممکن است گواهینامه اس اس ال برای یک نام دامنه یا زیردامنه دیگری صادر شده باشد.
- موتور جستجو گواهینامه صادر شده را به رسمیت نمی شناسند.
- مدت زمان اعتبار گواهی ssl به سر آمده باشد.
برای رفع خطای NET::ERR_CERT_INVALID باید با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید یا تیکت بزنید. این مشکل توسط آنها رفع می شود. اگر هم به صورت دستی خودتان اقدام به نصب کرده اید، باید آن را دوباره نصب کنید. اما اگر مشکل رفع نشد، با شرکت هاستینگ تماس بگیرید تا مشکل را بررسی و آن را برطرف کنند.
حتما بخوانید: گواهینامه اس اس ال Wildcard چیست
خطای Mixed Content پس از نصب گواهی ssl
یک مشکل دیگر خطای گواهینامه ssl به خطای Mixed Content مربوط می شود. این خطا عموما بعد از نصب گواهینامه امن و به دلیل استفاده از منابع سایت مثل تصاویر، کدهای اسکریپت و یا استایل شیت اتفاق می افتد. با وجود خطای Mixed Content قادر به مشاهده HTTPS در ابتدای لینک سایت نیستید. همچنین نماد قفل هم قابل مشاهده نخواهد بود.
برای رفع خطای Mixed Content یکی از دو راه حل زیر را پیشنهاد می دهیم:
حتما بخوانید: راهنمای نصب گواهینامه SSL در Cpanel هاست لینوکس
اول: استفاده از پلاگین Really Simple SSL
برای رفع خطای گواهینامه امن ssl به نام mixed content در وردپرس می توانید با استفاده از پلاگین به راحتی مشکل را برطرف کنید. فقط کافیست از منوی افزودن پلاگین در وردپرس، عبارت Really Simple SSL را در نوار جستجو تایپ و بعد از یافتن، افزونه را نصب کنید.
حالا افزونه را فعال کنید و بعد به صفحه تنظیمات SSL بروید. در اینجا می توانید تنظیمات پلاگین را بررسی کنید. از مزیت این روش ساده می توان به تنظیمات خودکار SSL یا HTTPS اشاره کنیم. به طوری که خطاهای Mixed content را پیدا و رفع می کند.
حتما بخوانید: تاثیر (Https) گواهی SSL بر سئو سایت
دوم: رفع خطای Fixed Mixed در وردپرس به صورت دستی
اگر با روش اول نتوانستید مشکل Mixed content را برطرف کنید، بهتر است از طریق دستی اقدام کنید. در این روش باید عیب یابی را به صورت دستی انجام دهید. هر چند کمی دشوار است، اما تلاشتان بدون نتیجه نمی ماند. خوب برای این کار ابتدا مطمئن شوید که در تنظیمات وردپرس از HTTPS استفاده می کنید. حالا به قسمت تنظیمات عمومی بروید. در اینجا باید گزینه های آدرس وردپرس و سایت را بررسی کنید. اگر با HTTP وارد شده است، آن را به HTTPS تبدیل کنید. در آخر هم روی دکمه Save Change بزنید تا تغییرات ایجاد شده ذخیره شود.
البته کار همین جا تمام نشده است. باید آدرس های قدیمی با HTTP را به آدرس جدید HTTPS ریدایرکت کنید. یک روش دیگر برای این مرحله استفاده از پلاگین Better Search Replace است که جایگزینی های لینک قدیمی را با لینک جدید انجام دهد.
حالا با فعال سازی این پلاگین باید به قسمت Tools بروید و در قسمت Search، آدرس سایت خود را با پیشوند http تایپ کنید. سپس در قسمت ” Replace ” آدرس سایت را همراه با پیشوند https وارد کنید. کار همین جا تمام می شود.
اگر هنوز خطای Mixed Content وجود دارد، راه حل بررسی کردن آدرس ها در قالب وردپرس و افزونه هاست. برای این کار باید از ابزار Inspect Element در مرورگر استفاده کنید. این ابزار می تواند محل بارگذاری منابعی را که باعث بروز این مشکل شده اند، شناسایی کند.
این روش خطای گواهینامه ssl برای افرادی که تازه به جمع کارشناسان وردپرس پیوسته اند، کمی پیچیده است. اما اگر صبور باشید به راحتی به آن مسلط می شوید. برای این کار باید قالب منابع را در قالب وردپرس پیدا و http را با https جایگزین کنید.
حتما بخوانید: گواهینامه اس اس ال Certum چیست و چرا آنرا انتخاب کنیم
خطای ریدایرکت بیش از حد (Too Many Redirects)
یکی دیگر از مشکلاتی که جزء خطای گواهینامه امن ssl محسوب می شود، خطای ریدایرکت بیش از اندازه (Too Many Redirects) است که بعد از نصب گواهینامه اس اس ال اتفاق می افتد که برای رفع آن کد زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
هر چند این روش گاهی خطای ریدایرکت بیش از حد را رفع نمی کند و باید کد زیر را هم به فایل wp-config.php اضافه کنید:
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
// in some setups HTTP_X_FORWARDED_PROTO might contain
// a comma-separated list e.g. http,https
// so check for https existence
if (strpos($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'], 'https') !== false)
$_SERVER['HTTPS']='on';
حتما بخوانید: گواهینامه ssl چیست و یکسری مزایای SSL که ازآنها چیزی نمی دانید
رفع خطای گواهینامه امن ssl ریدایرکت HTTP به HTTPS
هیچ وقت یک سایت وردپرسی نمی تواند به طور خودکار HTTP را به HTTPS ریدایرکت کند. در واقع خودتان باید برایش این مورد را تعریف کنید. همانطور که در متن هم اشاره کردیم از افزونه ای مثل Really Simple SSL استفاده و بعد از تعریف لینک جدید، از ایجاد مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
اگر تمایلی به استفاده از پلاگین را ندارید، برای رفع خطای گواهینامه امن ssl پیشنهاد می دهیم کد زیر را به فایل htaccess. اضافه کنید:
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] </IfModule>
سخن آخر
این مطلب که در رابطه با رفع خطاهای گواهینامه SSL بود، به چندین نوع مشکل و راه حل برطرف کردن آن پرداخت. امیدواریم مطالب گفته شده بتواند مشکل شما را نیز حل کند. در صورت هرگونه پیشنهاد یا انتقاد با ما درمیان بگذارید.