همینطور که سال 2018 می گذرد، digital marketing که شامل CEO، شبکه های اجتماعی، PPC، marketing محتوا و غیره است، شاهد تغییر چشمگیری است – که تجارت ها نمی توانند نادید بگیرند. شاید زمانی می توانستید هوش مصنوعی یا جستجوی تصویری را به عنوان حیله هایی از فیلم های علمی تخیلی بسیار موفق، رد کنید. اما خیلی از آن زمان گذشته است.
تعداد زیادی گرایش و استراتژی برای digital marketing وجود دارند که در حوزه ی تکنولوژی پیشرفته و تجارت در حال تکامل اند. آن ها باید از این تکاملاتشان برای موفقیت و پیشرفت استفاده کنند. بهترین کار در رابطه با گرایشات این است که هوشیار باشید و ببینید امروز بهترین برای تجارت شما کدام است. چیزی که سال گذشته باعث موفقیت شما شد، شاید امسال با وجود تمایلاتی که مدام در حال پدیدار شدن هستند، برایتان کار نکند.
اینجا 11 گرایش مهم در digital marketing را که از سال 2018 به بعد نمی توانید نادید بگیرید برایتان آورده ایم.
هوش مصنوعی
امروزه هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی را در روند marketing دارد. AI می تواند رفتار مصرف کننده و الگوی جستجو را توسط به کار بردن داده های شبکه ی اجتماعی و پست هایی که در وبلاگ ها هستند، تحلیل کند و این کار را برای کمک به تجارت انجام میدهند تا بفهمند نظر کاربران و مصرف کنندگان درباره ی محصولات و خدمات آن ها چگونه است.
علاوه بر این، هوش مصنوعی اطلاعات و نکاتی را به کاربران از طریق ایجاد مکالمه با آن ها، پیشنهاد می دهد. طبق Gartner تا سال 2020، 85% فعل و انفعالات مصرف کننده بدون نیاز به یک انسان مدیریت خواهند شد.
تجارت هایی که در سال 2018 از AI استفاده می کنند، می توانند مقداری از هزینه بکاهند و رشد آن را سرعت ببخشند و از رقیب های خود سبقت بگیرند.
تبلیغات برنامه ریزی شده
تبلیغات برنامه ریزی شده اساسا با استفاده از AI خرید تبلیغات و جذب افراد به طور مشخص تر را خودکار می کند که احتمال موفقیت کمپین marketing را زیاد و هزینه های مالکیت مشتری را کم می کند.
طبق eMarketer، تا سال 2019 84% تبلیغات های روی صفحه های نمایش دیجیتال در آمریکا برنامه ریزی شده خواهند شد.
Chatbots
Chatbotها یک گرایش مهم در digital marketing در سال 2018 هستند. این تکنولوژی که بر اساس AI است، از یک فرمت پیام رسانی سریع برای چت در آن واحد، چه شب و چه روز، با مشتری ها و بازدیدکنندگان وبسایت ها، استفاده می کند بسیاری از کسب و کارها درحال حاضر در حال استفاده ی این قابلیت هستند.
آن ها این توانایی را دارند که نیازهای روزافزون مصرف کنندگان را از طریق فعال کردن یک راه ارتباطی ساده و سریع با مشتری ها، برآورده کنند. تا سال 2020، chatbotها به کسب و کارها، به خصوص صنعت بانکداری و مراقبت های بهداشتی، کمک می کند تا در سال 8 میلیارد دلار ذخیره کنند.
بیشتر مشتری ها ترجیح می دهند با chatbotها ارتباط داشته باشند. چون آن ها مسئول اند و به سرعت پاسخ های درست می دهند و هرگز از کوره در نمی روند. این دستیارهای مجازی خدمات بسیار خوبی به مشتری ها پیشنهاد می دهند، انتظارات مصرف کنندگان را برآورده می کنند و کارهای تکراری را خودکار می کنند که این باعث می شود سازمان ها تمرکزشان را روی کار های مهم تری بگذارند.
Chatbotها می توانند پاسخگوی پرسش ها باشند، اطلاعات کاملی درباره ی محصولات و خدماتتان در اختیارتان بگذارند و آدرس ایمیلتان را برای فرستادن جزئیات، بدون دخالت هیچ انسانی، از شما بخواهند. آن ها همچنین می توانند اطلاعات را حفظ کنند تا مشتری ها مجبور نباشند در هر مکالمه ای از نو شروع کنند.
Uber از این تکنولوژی برای ارتباط با مشتری ها و سهولت در کرایه ی ماشین حتی در Facebook Messenger، استفاده می کند. مسافران می توانند از منو برای انتخاب نوع سواری، ایجاد درخواست، مکان یابی ماشین، فرستادن زمان تقریبی رسیدن و پرداخت وجه استفاده کنند.
شخصی سازی
شخصی سازی یا محتوای شخصی سازی شده یک جنبه ی مهم در marketing است و تا اواخر سال 2018 برای اطمینان یافتن از رضایت مشتری تبدیل به یک جنبه ی حیاتی خواهد شد. این قابلیت باعث یک تجربه ی خاص بر اساس انتخاب ها و ترجیحات مشتری برای کاربران رقم می زند و نسبت به marketing بدون قابلیت شخصی سازی گزینه ی بهتری است.
حال که اطلاعاتی چون سابقه ی خرید، رفتار مشتری و لینک های کلیک شده موجود است، تجارت ها می توانند محتوای خود را شخصی سازی کنند و ROI خود را بهبود بخشند. به خاطر داشته باشید که 74% از بازاریابان بر این باورند که شخصی سازی، سرگرمی مشتری را افزایش می دهد.
در واقع همانطور که کوین جورج، مدیر marketing در EmailMonks، می گوید:” آینده ی e-mail شخصی سازی، بر اساس رفتار است. تحقیقاتی توسط Marketo نشان می دهد که e-mailهای شخصی سازی شده بر اساس رفتار سه برابر بهتر از e-mailهای آماده ای هستند که برای بسیاری از افراد فرستاده می شوند.”
امروزه کسب و کارها در حال نفوذ پیدا کردن به قدرت شخصی سازی توسط شخصی سازی ایمیل ها بر اساس رفتار، علایق و آمارها هستند. طبق Statista درصد ایمیل هایی که پیام شخصی سازی شده داشتند و باز شده بودند، 18.8% بود؛ در حالی که این درصد برای ایمیل های با پیام های شخصی سازی نشده 13.1% بود.
یک مثال برای شخصی سازی، کوکاکولا است که شعار “ُShare a Coke” را در آمریکا در سال 2014 به مناسبت چندین ساله شدنش انتخاب کرد.
“Share a Coke” یک تجربه ی شخصی سازی شده برای این برند به وجود آورد. آن ها روی بطری های Coke محبوب ترین اسم ها را چاپ کردند. این کار باعث 2% رشد در فروش نوشیدنی غیر الکلی – بعد از یک دهه کاهش یک نواخت در فروش – شد و مصرف Coke را از روزانه 1.7 میلیارد به 1.9 میلیارد افزایش داد.
ویدئو
به این آمار مربوط به video marketing از Forbes دقت کنید:
- طبق YouTube، استفاده ی ویدئو در موبایل سالانه 100% افزایش می یابد.
- ویدئو قرار است تا سال 2019، 80% ترافیک وب را اشغال کند.
- اضافه کردن ویدئو به ایمیل های marketing باعث بالا رفتن نرخ کلیک می شود.
- 90% مشتری ها می گویند ویدئوی محصولات به آن ها در تصمیم خریدشان کمک می کند.
- احتمال این که 64% از مشتری ها پس از دیدن یک ویدئو درباره ی محصولی آن را آنلاین خریداری کنند بیشتر است.
این اعداد نشان دهنده ی اهمیت ویدئو در استراتژی digital marketing شما در سال 2018 هستند. اما فقط به YouTube فکر نکنید. برای مشاهده ی مجذوبیت بیشتر نسبت به ویدئویتان، می توانید یک پست ویدئویی یا یک live broadcast در Facebook داشته باشید.
ارائه دادن محتوای مفید در یک ویدئوی مفید به شما این اجازه را می دهد که پیام را به طور موثری به تعداد زیادی از افراد برسانید. طبق Forrester یک دقیقه ویدئو برابر با 1.8 میلیون کلمه است.
محبوبیت ویدئوی زنده رو به افزایش است چون تعداد زیادی از شرکت ها برای مصاحبه های کاری، نسخه ی نمایشی محصولات و نگاهی بر اتفاقات پشت صحنه، زندگی در دفتر، چگونه محصولات ساخته می شوند و غیره استفاده می کنند. ویدئوی زنده یک راه خوب برای شرکت هاست تا چهره های پشت این برندها را آشکار سازند و این چیزی است که بازدیدکنندگان دوست دارند ببینند و با آغوش باز می پذیرند. چون این اعتماد را در مشتری ها به وجود می آورد و برندتان را انسانی می کند.
طبق Livestream، 80% از افراد ترجیح می دهند یک ویدئوی زنده تماشا کنند تا اینکه یک مقاله بخوانند و 82% افراد ویدئوی زنده را به پست های اجتماعی ترجیح می دهند.
با وجود شبکه های اجتماعی مثل Facebook و Instagram که هر یک قابلیت پخش ویدئوی زنده را دارند، اینکه شرکت ها ویدئوی زنده را جزئی از استراتژی digital marketing خود کنند کار راحتی شده است.
Influencer Marketing
بر اساس Raghav Haran، “Influencer marketing یک نوع اصطلاح در marketing است که روی استفاده از مدیران کلیدی تمرکز دارد تا پیام برند شما را به market بزرگتری برساند… به جای اینکه شما با تعداد خیلی زیادی از افراد به طور مستقیم marketing کنید، به influencerها پول می دهید تا برایتان پیامتان را برسانند.”
استفاده از influencerها ابزار تاثیرگذاری در marketing دارد که مشتری جذب می کند. Influencer می تواند هرکسی از سلبریتی ها و ستاره های Instagram یا YouTube تا وبلاگ نویسان نام آشنا و خبرنگارانی که می توانند درباره ی تجارت یا محصول شما از طریق شبکه های اجتماعیشان حرف بزنند، باشند.
این افراد با شبکه ی بزرگی از Followerهای خود در شبکه های اجتماعی تعامل می کنند و راجع به یک برند خاص که دوستش دارند و استفاده اش می کنند با کسانی که مدتهاست به آنان اعتماد دارند، صحبت می کنند. چون این صحبت ها از طرف کمپانی نمی آیند و تبلیغات نیستند، influencerها قادرند تصویر مثبتی از یک برند در ذهن افراد به جا بگذارند و در نتیجه مشتریان بیشتری جذب کنند.
چون دو سوم افراد می گویند “آن ها به ویدئوهایی که توسط مشتریان و به طور آنلاین در شبکه های آنلاین پست می شوند، اعتماد دارند.”، influencer marketing، 11X ROIرا بیش از دیگر انواع رسانه های دیجیتالی ارائه می دهد!
یک نمونه از influencer marketing یک کمپانی ساعت سوئدی به نام Daniel Wellington است که در Instagram با متنی که دارای یک کد با تخفیف 15% بود، برای ترویج دادن ساعت های خود به influencerها پیوست. پست هنرمندی در Instagram به نام David Ambarzumjan که اختصاص به این ساعت دارد، در زیر نشان داده شده است:
اپلیکیشن های اجتماعی پیام رسان
فکر می کنید اپلیکیشن های پیام رسانی فقط برای فرستادن emoji به دوستانتان هستند؟
ارقام زیر را در نظر بگیرید:
- ماهانه 1.3 میلیارد کاربر در Facebook فعال هستند.
- ماهانه 2 میلیارد پیام بین مردم و شرکت ها در Facebook Messenger رد و بدل می شود.
- WhatsApp ماهانه دارای 1.3 میلیارد کاربر فعال است.
- روزانه 55 میلیارد پیام در WhatsApp فرستاده می شود.
- YouTube ماهانه دارای 1.5 میلیارد کاربر فعال است.
این آمار نشان دهنده ی محبوبیت روزافزون اپلیکیشن های پیام رسان اجتماعی است که این شانس را برای تجارت ها به وجود می آورد که زحماتشان را برای گسترش دادن market خود به سوی این اپلیکیشن ها سوق دهند. از آنجایی که مردم بیشتر وقت خود را در اپلیکیشن های پیام رسان می گذرانند، کار منطقی این است که خدمات کمپانی خود را جایی عرضه کنید که مشتری های احتمالی شما نیز آنجا هستند.
اپلیکیشن های اجتماعی پیام رسان می توانند در فرستادن پیام ها مستقیما به خود مشتری بسیار مورد استفاده قرار گیرند، چون آنها اجازه ی شخصی سازی می دهند و برای تجربه ی کاربر ارزش قائل می شوند. حالا که اپلیکیشن های اجتماعی پیامرسان در حال محبوب تر شدن هستند، 46% افراد ترجیح می دهند با استفاده از اپلیکیشن های پیامرسان با کارفرمایان ارتباط برقرار کنند، نه ایمیل و 49.9% پیام دادن به کارفرمایان را به تماس تلفنی ترجیح می دهند.
جستجوی تصویری
جستجوی تصویری یک موتور جستجوی جدید است و می تواند تجربه ای کاملا نو را به کاربر عرضه کند. با جستجوی تصویری، کاربران می توانند با آپلود یک تصویر، جستجویی با نتیجه ی دقیق تری داشته باشند.
جای تعجب ندارد که Pinterest نیز به جستجوی تصویری پیوسته است – آن ها 150 میلیون دلار به بودجه ی سرمایه گذاری خود که به ارزش 12.3 میلیارد دلار است، افزوده اند تا روی تلاششان در جستجوی تصویری تمرکز داشته باشند. آنها ابزاری برای جستجوی تصویری به اسم Lens را به وجود آوردند تا به کاربران این اجازه را بدهد که از یک محصول عکس بگیرند تا بفهمند کجا می توان آن محصول را آنلاین خرید، بتوانند برای محصولات مشابه جستجو کنند یا pinboardهای محصولات مربوط به آن را ببینند.
Pinterest تنها اپلیکیشنی نیست که قابلیت جستجوی تصویری را دارد.
Google Lens یک موتور جستجوی تصویری راه اندازی شده توسط Google است که اشیا، مناظر و چیزهای دیگر را تصویری و توسط یک اپلیکیشن دوربین تشخیص می دهد (در حال حاضر تنها در دسترس Pixel photos).
اگر از یکی از موارد زیر عکس بگیرید:
- کارت شرکت: قادر خواهید بود که شماره ی تلفن یا آدرس آن را در یک مخاطب ذخیره کنید.
- کتاب: می توانید نظر دیگران و اطلاعات دیگر را نیز به دست آورید.
- ساختمان یا سازه های شناخته شده: می توانید اطلاعات بیشتری درباره اش کسب کنید.
- نقاشی در یک موزه: می توانید اطلاعات راجع به آن کسب کنید.
Microsoft نیز نسخه ای اختصاصی به نام Bing Visual Search دارد که به کاربران این اجازه را می دهد که در یک عکس به راحتی یک شئ را جستجو کنند. بعد از یک جستجوی تصویری، وقتی یکی از نتایج را کلیک کنید، گزینه ی “جستجو” نمایان می شود که به شما اجازه می دهد که زمینه ی مورد علاقه ی خود را از عکس انتخاب کنید. جستجوی تصویری نه تنها تصاویر مشابه را برایتان پیدا می کند، بلکه صفحات مربوط به محصولات موجود در آن تصویر را برایتان به نمایش می گذارد.
و CamFind یک اپلیکیشن جستجوی تصویری برای موبایل است که به کاربران این توانایی را می دهد با عکس گرفتن به راحتی هر چیزی را جستجو کنند و این اپلیکیشن به آنها می گوید که آن عکس چیست. به جای نوشتن یک پرسش برای موتورهای جستجو، شما می توانید مستقیما توسط تصاویر جستجو کنید و تصاویر مشابه، مقایسه ی قیمت ها، نتایج خریدهای محلی و غیره را ببینید. شما می توانید از پوستر یک فیلم عکس بگیرید و CamFind به شما اطلاعاتی درباره ی فیلم، تریلرها، زمان های نمایش و تئاترهای محلی می دهد.
Marketerها می توانند با استفاده از این گرایش در سال 2018 از رقیب های خود پیشی بگیرند تا مشتری جذب کنند و بهترین محصول را به آنان عرضه کنند.
لحظات کوتاه
مشتری ها در آمریکا به طور میانگین 4.7 ساعت روز خود را در گوشی های هوشمند خود و هنگام چک کردن شبکه های اجتماعی (حداقل 17 بار در روز) می گذرانند. این موضوع در حال ایجاد تغییر و تحولی در جلب توجه خریداران توسط برندهاست.
Micro-Moments (لحظات کوتاه) به گفته ی Google، “یک رفتار جدید با مشتری” است که پیام مارکتینگ شما را واضح و مختصر و به طوری که برای مشتری ها جذاب باشد – در عرض تنها چند ثانیه – بیان می کند. (در غیر این صورت، علاقه ی خود را از دست می دهند و جذب موضوع دیگری می شوند!)
همچنین وقتی مشتری ها به اطلاعات درستی نیاز داشته باشند، Micro-Moments آنها را در اختیار مشتریان قرار می دهد. مردم معمولا درباره ی اینکه چه غذایی بخورند، کدام رستوران را انتخاب کنند، چه بخرند یا کجا روند تصمیم سریعی می گیرند. “لحظات” جدیدی که هر بازاریابی باید بداند، عبارتند از:
پیشی گرفتن از رقبا و معرفی micro-moments در سال 2018 و پیشنهاد دادن تبلیغات مخصوص افراد بر اساس فعالیت آنان برای تجارت ها بسیار ضروری است.
جستجوی صوتی
در عصر دیجیتال امروز، پاسخگویی به تقریبا هر چیزی توسط موتورهای جستجو امکان پذیر است. با اینکه مردم به راحتی اطلاعات جامعی را به دست می آورند، همیشه حوصله ی این را ندارند که برای رسیدن به اطلاعات، چندین پاراگراف بخوانند. جستجوی صوتی نقش مهمی در ارائه دادن همه ی اطلاعات مربوطه از طریق محتوای صوتی بر عهده دارد. هوش مصنوعی در حال پیشرفت است و تعداد غلط های ایجاد شده توسط دستیارهای صوتی مثل Alexa، Siri و Google نیز کاهش یافته است.
برندهای بسیاری جستجوی صوتی را نیز در استراتژی digital marketing خود، برای رساندن محتوای ارزشمند به مشتری ها به طور موثر استفاده نموده اند. پیتزای Domino از تکنولوژی جستجوی صوتی به عنوان راهی برای افزایش فروشش استفاده می کند، بنابراین به مشتری ها اجازه می دهد تا از طریق Alexa پیتزا سفارش دهند.
استفاده ی روزافزون از جستجوی صوتی، کمپانی ها را وادار به تفکر درباره ی استراتژی های digital marketing در سال 2018 کرده است.
- 50% کل جستجوها تا سال 2020 به جستجوی صوتی تبدیل می شود.
- 20% پرسش ها در موبایل در Google جستجوی صوتی هستند.
- 25% جستجوها در Bing جستجوی صوتی هستند.
- 10% پرسش های جستجو شده در Baidu با صدا پرسیده شده اند.
Story در شبکه های اجتماعی
با وجود افزایش محبوبیت story در شبکه های مجازی، برای marketerها این مهم است که این موضوع را به عنوان یک نوع استراتژی در digital marketing خود در نظر بگیرند. بازاریابان زرنگ می توانند از ویدئوهای زنده استفاده کنند که یک ابزار سودمند است و باعث رونق و پیشرفت و شناخت برند می شود. خیلی مهم است که استراتژی marketing خود را مناسب مردم بسازید. یعنی نباید مردم را مجبور کنید که با تجارت شما بر اساس قوانین شما هماهنگ شوند.
اول Snapchat ایده ی “My Story” را پدید آورد و سپس Instagram و Facebook نیز قابلیت ثبت story خود را عرضه کردند. و حالا YouTube از قابلیت ثبت story خود که سبک خودش را دارد و نامش “Reels” است، رونمایی کرده است. در نوامبر 2017، storyهای Instagram به 300 میلیون کاربر فعال در روز رسید.
از آنجایی که storyها بعد از گذشت یک مدت کوتاه ناپدید می شوند، این یک فرصت عالی برای بازاریابان است که از FOMO (ترس از دست دادن) استفاده ی مفیدی کنند. کاربران دوست دارند محتوا و تصاویری را ببینند که تاریخ انقضا دارند. پس برندها در حال کار روی این قابلیت هستند و در تلاش اند تا محتوایی هیجان انگیز اما گذرایی را تولید کنند.
می توانید در Storyها مدیر خود یا داستان پشت به وجود آمدن یک محصول یا نگاهی بر عکس و فیلم های پشت صحنه ی کمپانی خود را نشان دهید و نظر دیگران را درباره ی محصولات و خدمات خود بپرسید.
کلام آخر
امسال سال امیدوارکننده ای برای بازاریابان دیجیتال است. این سال فرصت های بی شماری را به برندها ارائه می دهد تا مشغول شوند و با market مورد هدف خود به طور کاملا جدیدی تعامل داشته باشند. تجربه ی مشتری به یک فاکتور بسیار مهم در دگرگونی دیجیتال تبدیل شده و سال 2018 بیشتر با شخصی سازی پر خواهد شد.
چه جستجوی تصویری را در استراتژی خود بیافزایید و چه هوش مصنوعی، شما قادر خواهید بود که محتوای جذابی را بسازید و به مشتری های بزرگتر و بهتر مورد هدف و به منافع بیشتر برسید و تغییرات را افزایش دهید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
[…] نمی توانیم به شما قول دهیم که صرفا با اجرای نکات زیر کسب و کار تجاری شما به یک آمازون دیگر تبدیل می شود، اما یقینا در این […]