یکی از مهم ترین تصمیمات در راه اندازی یک وبسایت ، انتخاب نام دامنه است . یک اسم درست و کاربردی دامنه ، برای وبسایت شما و همچنین برای موتورهای جستجو و افرادی که مورد هدف شما هستند، مهم است . تمایلات و علایق روز را کنار بگذارید و نامی انتخاب کنید که هم در حال حاضر و هم تا ۱۰ سال آینده نیز درخور کار و تجارت شما باشد. در این قسمت ۱۰ نکته برای خرید نام دامنه وجود دارد که به شما در خرید یک نام دامنه خوب کمک خواهد کرد.
تحقیق کنید
کمی تحقیق می تواند در خرید یک نام دامنه کمک بزرگی به شما کند. سایت های مشابه را پیدا کنید و از سایتی مثل Rahamtech.com برای چک کردن نام دامنه ی رقیب هایتان استفاده کنید.
از dnpric.es برای دیدن اینکه آخرین بار دامنه توسط چه کسی، چه زمانی و چه قدر فروخته شده استفاده کنید. ممکن است یک دامنه ی محبوب فروش مجدد بیشتری داشته باشد. شما میتوانید به وسیله ی کلیدواژه جستجو کنید که این به محبوبیت بیشتر یک سری کلمات معین در نام دامنه ها کمک میکند.
دامنه هایی را که به راحتی نوشته میشوند و به یاد می مانند بخرید
حتی اگر قصد دارید سایت را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید، به هر صورت نیاز به نام دامنه ای دارید که مردم بتوانند به خاطر بسپارند و تایپ کنند. از املای عجیب، خط تیره، حروف و اعداد متعدد دوری کنید. هرکس که اسم شما را بشنود باید بدون اینکه مجبور شوید چیزهایی مثل “شماره ی ۴” و “خط فاصله، خط فاصله” بگویید، بداند چطور آن را تایپ کند. همچنین اگر احتمال دارد که بازدید کنندگان گیج شوند و اسم را اشتباه بنویسند، باید اسم هایی را که بیشتر از یک نوع املا دارند کنار بگذارید. در غیر این صورت شما میتوانید هر دو اسم را بخرید و مردم را به سمت اسمی که بیشتر علاقه دارید هدایت کنید.
با اینکه اسم کوتاهی برای دامنه میخواهید، نباید به دنبال نام معمایی باشید که مردم به سختی بتوانند به خاطر بسپارند. اصطلاحات ابزار قدرتمندی در بازاریابی هستند و شما باید راه را برای کسانی که میخواهند راجع به سایت شما برای دوستانشان بگویند، آسان سازید.
از اصطلاحات عامیانه استفاده نکنید
سعی کنید از اصطلاحات عامیانه استفاده نکنید و به جای آن نامی انتخاب کنید که تا ۱۰ سال دیگر هم معنادار باشد. این نکته همچنین کمک میکند که افراد غیر بومی نیز قادر باشند آن نام را بفهمند و به خاطر بسپارند. چه قصد داشته باشید تجارت بین المللی داشته باشید و چه این قصد را نداشته باشید، این به مشتاقان بومی هم کمک میکند.
دامنه ای بخرید که ترجیحا کوتاه تر باشد تا بلندتر
هرچه نام دامنه ی شما بلند تر باشد، به خاطر سپردن آن سخت تر و احتمال اینکه یکی از کلمات غلط املایی داشته باشد بیشتر میشود. بیشتر تک واژه های خوب برای دامنه ها مدت ها است که از دست رفته اند؛ ولی اگر کمی خلاق باشید هنوز میتوانید از اسم های بلند دامنه دوری کنید. اگر به تک واژه ی ناموجودی علاقه دارید، می توانید اضافه کردن یک صفت یا فعل به آن را امتحان کنید و موجود بودنشان را چک کنید. نام دامنه ی خود را قسمتی از برندتان درنظر بگیرید و اطمینان حاصل کنید که این نام همان طوری است که می خواهید مردم از شما یاد کنند.
اگر ممکن است com را از نام دامنه ی خود حذف نکنید
اکثر مردم فکر میکنند نام دامنه با .com تمام میشود. پس اگر نام دامنه ای بخرید که با دیگری (.net, .info, .org و غیره) تمام شود، باید برای اینکه مردم نام دامنه ی شما را با TLD متفاوتی یاد بگیرند، تلاش بیشتری کنید. اینطور تصور نکنید که حتما باید دامنه ای با .com بخرید؛ خیلی از سایت ها با TLDهای دیگری نیز به موفقیت های تقریبا خوبی رسیدند.
دامنه هایی با نام تجاری نخرید
با خریدن یک عبارت با نام تجاری به عنوان نام دامنه باعث سردرگمی مردم میشوید و این ریسک را میپذرید که علیه شما شکایت شود و مجبور شوید از نام دامنه ی خود صرف نظر کنید. حتی اگر قصد ندارید سردرگمی ایجاد کنید، این احتمال وجود دارد که با خریدن عبارات با نام تجاری در نام دامنه ی خود با چالش های قانونی روبرو شوید. محض احتیاط میتوانید نام های تجاری آمریکا (U.S. trademarks) را در www.uspto.gov جستجو کنید و اطمینان حاصل کنید که کسی مالک نام تجاری ای که شما در نظر دارید در دامنه ی خود استفاده کنید، نباشد.
نام دامنه ای نخرید که به یک سایتی که از قبل وجود داشته، شباهت داشته باشد
حتی اگر عبارت، نام تجاری ندارد، دامنه هایی نخرید که فقط قسمی از نام دامنه ی دیگر باشد؛ این یعنی اگر مفرد یک کلمه در نام دامنه ای وجود داشته باشد باید از نوشتن جمع آن کلمه (برای مثالRahamtech.com و Rahamtechs.com)، خط فاصله گذاشتن در عبارت (Raham-tech.com)، یا اضافه کردن کلمه ای مثل “my” یا حرف های اضافه ی دیگر (Rahamtech.comMy) خودداری کنید. راه دیگر این است که انواع مختلف همان اسم را بخرید و به گونه ای تنظیمش کنید که وقتی کسی یکی از آن گونه ها را تایپ کرد به سایت اصلی هدایت شود.
خط فاصله به شما گزینه های گوناگونی می دهد
استفاده از خط فاصله برای جدا کردن کلمات در نام دامنه باعث سهولت در خواندن و تشخیص دادن واژه های مستقل توسط موتورهای جستجو میشود؛ با این حال وقتی مردم نام دامنه ها را جستجو میکنند، خط فاصله را فراموش میکنند. اگر از خط فاصله در نامتان استفاده میکنید، دامنه ای نخرید که بیش از سه خط فاصله داشته باشد؛ چون باعث نابسامانی میشود.
از اعداد صرف نظر کنید
استفاده از اعداد را در نام دامنه ی خود کنار بگذارید. ممکن است مردم بین عدد به شکل رقم (۳) یا به شکل کلمه (سه) دچار سردرگمی شوند.اگر قصد دارید در نام دامنه ی خود عددی قرار دهید چون در نام شرکت شما عددی وجود دارد، هردو ورژن (رقم یا کلمه) را بخرید و یکی را به دیگری ارجاع دهید. به ویژه در رابطه با استفاده از شماره ی “۰” در نام دامنه محتاط باشید؛ چرا که این شماره میتواند مثل حرف انگلیسی “O” به نظر بیاید.
موجودیت را در سایت های شبکه های اجتماعی چک کنید
وقتی نامی را انتخاب کردید، در شبکه های اجتماعی مثل ، Google +، Pinterest، Instagram، Facebook، Twitter، YouTube موجودیت آن کلمه یا عبارت را چک کنید. حتی اگر قصد ندارید که به سرعت از شبکه های اجتماعی استفاده کنید، وقتی آماده ی این کار هستید باید این گزینه را برای خود داشته باشید و راحت ترین راه این است که از یک عبارت یکسان در هر سایتی استفاده کنید .