با رشد تجارت های مبتنی بر وب، یادگیری بازاریابی اینترنتی به یک امر لازم برای افزایش فروش و ترافیک وبسایت تبدیل شده است. یکی از انواع عمده ی بازاریابی اینترنتی، تبلیغات کلیکی (PPC Advertising) است. PPC مخفف عبارت Pay Per Click، یعنی پرداخت به ازای هر کلیک می باشد. در این نوع تبلیغات، نمایش تبلیغتان (Impression) برای شما هیچ هزینه ای ندارد و فقط زمانی که کسی روی لینک تبلیغ شما کلیک کند از حسابتان کاسته میشود که بودجه ی آن را هم خودتان میتوانید در قسمت تنظیمات کمپین های تبلیغاتیتان تعیین کنید. برای آنکه تبلیغ کلیکی موفقی داشته باشید باید در انتخاب کلمات کلیدی بسیار دقت کنید. باید بدانید که مخاطبان شما برای پیدا کردن یک محصول یا خدمات، در قسمت جستجو چه کلمه هایی را تایپ میکنند تا روی همان کلمه ها سرمایه گذاری کنید.در این صورت وقتی کاربر در یک موتور جستجو کلمات کلیدی تبلیغ شما و یا کلمات مرتبط با آن را تایپ می کند و یا از سایتی بازدید می کند که محتوای آن با کلمات کلیدی تبلیغ در ارتباط است ممکن است تبلیغات PPC شما را ببیند.
شرکت های بزرگی وجود دارند که سرویس تبلیغات کلیکی ارائه میدهند. این شرکت ها بنر تبلیغاتی شما را در سایتهای مرتبط نشان میدهند و به ازای هر کلیک روی بنر، از حساب شما کم میکنند. در اینگونه شرکت ها میتوانید کمپین خود را به نحوی که میخواهید طراحی و تنظیم و کنترل کنید، انواع هدفگذاری را در کمپین اعمال کنید و در صورت داشتن تکنولوژی تشخیص کلیکهای غیر حقیقی بیشترین بهره را از این نوع تبلیغات ببرید. شما در کنترل پنلی که اینگونه شرکتها در اختیارتان قرار میدهند، امکانات زیادی برای مدیریت آگهی در اختیار دارید که با این امکانات می توانید آمار دقیقی از بازخورد آگهی ها به دست بیاورید و رفتار مشتری ها را نسبت به کالا یا خدمات و روش های تبلیغاتیتان بسنجید . از جمله ی این شرکت ها در داخل کشور میتوان به “صبا ویژن” و “اِنتورک” اشاره کرد.
نوع دیگری از تبلیغات کلیکی، گوگل ادوردز( Google Adwords) است. گوگل ادوردز سرویس تبلیغاتی اصلی گوگل و منبع درآمد اصلی این شرکت است. سرویس ادوردز به مشتریان خود این امکان را میدهد که علاوه بر آن که سایتهایشان بر اساس رتبه ای که الگوریتمهای گوگل به آنها اختصاص داده است در نتایج جستجو نمایش داده میشوند، بتوانند سایتهایشان را در همان صفحه اول نتایج جستجوی گوگل برای کاربرانی که جستجوهایی مرتبط با کسب و کار و وبسایت آنها میکنند به صورت تبلیغات کوتاه در فرمت های مختلف به نمایش بگذارند. در کنار تبلیغات گوگل معمولا یکی از کلمات Ad یا Sponsored Links نمایش داده می شود تا کاربران بدانند که این لینک ها نتایج گوگل نیستند و صرفا جنبه تبلیغاتی دارند. شما روی یک یا چند واژه ی کلید ی سرمایه گذاری میکنید که کاربر ها با سرچ کردن آن کلمات، تبلیغ شما را در لیست نتایج گوگل میبینند. به ازای هر کلیکی که کاربر روی لینک شما کند، شما هزینه ای را به گوگل پرداخت خواهید کرد. روش قیمت گذاری با میزان درخواست کلید واژه مورد نظر ارتباط مستقیم دارد؛ یعنی هر چقدر درخواست آن کلید واژه از طرف آگهی دهنده ها بیشتر باشد قیمت کلید واژه هم بیشتر می باشد.
یکی از مزیتهای گوگل ادوردز آن است که تبلیغات شما بلافاصله پس از انجام مراحل ثبت آگهی نمایش داده میشوند و نیازی به ماندن در لیست انتظارنیست. همچنین میتوانید سقف مشخصی برای هزینه ای که روزانه صرف تبلیغات میشود، تعیین کنید. یا آن را در حالت اتومات قرار دهید تا گوگل به صورت هوشمند بیشترین مقدار کلیک را با توجه به بودجه تان برایتان فراهم کند.
گوگل برای رتبه دهی به تبلیغات شما از گزینه ای به نام امتیاز کیفیت (Quality Score) نیز استفاده می نماید. یعنی با توجه به آنکه کلمات کلیدی شما به چه میزان با موضوع جستجو شده ارتباط دارد و همچنین با توجه به اینکه تبلیغات قبلی شما چقدر کلیک خورده است، این امتیاز کیفیت را تعیین می نماید. هرچه امتیاز کیفیت تبلیغ شما بالاتر باشد، تبلیغ شما در رتبه بالاتری به نمایش در خواهد آمد. با بررسی و بهبود عواملی که روی quality score موثرند، میتوانید امتیازتان را افزایش دهید و به مراتب هزینه ی تبلیغاتتان را کمتر کنید.
نکته ی مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که استفاده از گوگل ادوردز در حالت عادی برای کاربران ایرانی مهیا نیست لذا باید از وی پی ان برای ورود به آن استفاده کنید. همچنین سایتهایی با دامنه .ir نمیتوانند از تبلیغات گوگل استفاده کنند و باید از دامنه های بین المللی مثل .com استفاده نمایید.
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام خیلی مطلب خوبی بود بسیار ممنون.این مطلب منبع هم داره
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون . گوگل ادوردز از پاپ آپ روش نتیجه بخش تری هست هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ افزایش بازدید؟ من فکر میکنم چون برای خود گوگل هزینه می کنیم امتیاز بیشتری رو میده درسته؟