8 میلیون نصب بدافزار در یک سال
شرکت کسپراسکای امنیت حدود 4 میلیون کاربر اندرویدی را در سال 2016 تأمین کرد که نسبت به عدد 2.6 میلیون کاربر در سال 2015 رشد زیادی داشته است و از آنجا که در ایران نیز تعداد زیادی از کاربران به وسایل اندرویدی روی خوش نشان میدهند دلیل آلودگی بالا به بدافزارها هم به این موضوع و البته بیتوجهی کاربران به آپدیت نرم افزارها بازمی گردد.خطر بیشتر بدافزارها به آسیب پذیریهایی بازمی گردد که وجود دارند و تنها در نسخههای جدید اندروید وصله میشوند ولی از آنجا که بسیاری از کاربران آخرین و به روزترین آپدیتها را غالباً در اثر سهلانگاری یا بیاطلاعی دریافت نمیکنند پس در برابر این بدافزارها بسیار آسیب پذیر میمانند.
در تازهترین گزارش کسپراسکای آمده است در سال 2016 این کمپانی در مجموع حدود 8میلیون و 526هزار و 221 نصب بسته آلوده به بدافزار در حوزه تلفن همراه را شناسایی کرده که این رقم نسبت به سال 2015 میلادی بیش از 3 برابر شده است. برای درک بهتر رشد بدافزارها بهتر است اشارهای به آمار سالهای قبل داشته باشیم. از سال 2004 تا 2013 حدود 10میلیون نصب بدافزار توسط کسپراسکای شناسایی شده بود و در سال 2014 نیز این رقم تنها 5/2میلیون عدد بود. همچنین در این گزارش آمده است که در سال 2016 حدود 128هزار و 886مورد از نصب بدافزارها مربوط به تروجانهای بانکی تلفن همراه و 261هزار و 214 عدد هم مربوط به تروجان باج افزار تلفن همراه بوده است.
در بخشــــــی از گــــــزارش 2016 کسپراسکای نیز به جغرافیای تهدیدات و بدافزارهای موبایلی اشاره شده و آمده است که در سال 2016 حملههای انجام شده توسط بدافزارهای موبایلی در بیش از 230 کشور و منطقه ثبت شده است. کسپراسکای در گزارش خود به تفکیک، میزان آلودگی به بدافزارها در کشورهای مختلف را مشخص کرده و 10 کشور آلوده به بدافزارهای موبایلی را معرفی کرده است. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که بنگلادش با 09/50 درصد، آلودهترین کشور جهان از نظر بدافزارهای موبایلی است و بیش از نیمی از کاربران محصولات امنیتی کسپراسکای با بدافزارهای موبایلی مواجه شدهاند. بیشترین بدافزارهای موبایلی در بنگلادش که در سال 2016 کاربران را هدف قرار داد، برنامههای تبلیغاتی از خانواده Sprovider بوده است. این خانواده بدافزار بجز چین و ازبکستان در سایر کشورهایی که در جمع 10 کشور آلوده جهان به بدافزارهای موبایلی شناخته شدهاند فعالیتی چشمگیر داشته است.
ایران پس از بنگلادش، با 87/46درصد در رتبه دوم آلودگی قرار دارد؛موضوعی قابل تأمل که باید فکری به حال آن کرد.
یک نکته جالب توجه هم این است که بسیاری از محصولات و سرویسهای بدافزار گوشیهای هوشمند در دارک وب(اینترنت سیاه) به فروش میرسد و این سرویسها معمولاً بخشی از یک پکیج هستند که میتواند شامل تروجانهای دسترسی از راه دور (RATs)، صفحات فیشینگ یا ابزارهایی برای پی بردن به رمز عبور کاربران و… باشد. دارکوب مکانی برای هکرهاست تا با یکدیگر تبادل اطلاعات کنند و ابزار هک را به فروش برسانند.
منبع :sobhanehonline.com