یکی از مهمترین ویژگی یک شرکت میزبانی وب ، طرح کنترل پنل آن است . بعضی از اشخاص برای انتخاب یک وب هاستینگ معمولا تصمیم خود را بر کنترل پنل آن وب هاست می گذارند . هدف اصلی از کنترل پنل وب هاستینگ ، ارائه مدیریت آسان به کاربر برای حساب هاستینگ خود و میزبانی وب سایت او بر روی سرور می باشد .
امروزه چندین نوع مختلف از کنترل پنل وب هاستینگ توسط تعداد زیادی از وب هاست های مختلف استفاده می شود و هر کدام از آنها ، منافع و ویژگی های خاص خود را دارد .در این مقاله با 5 کنترل پنل برتر سال 2017 آشنا خواهیم شد :
نکته : این 5 کنترل پنل open source نیستند
5 – InterWorx
متاسفانه InterWorx ا کنترل پنلی است که هنوز در ایران به صورت گسترده شناسایی نشده . InterWorx همانند Cpanel و WHM که با یکدیگر یک کنترل پنل هاستینگ عالی را تشکیل می دهند ، از دو بسته تشکیل گشته است : بسته اول NodeWorx نام دارد که برای مدیریت سرور از آن استفاده می شود و بسته دوم SiteWorx نامیده می شود که از آن برای مدیریت سایت کاربر بهره می گیرند .Interworx داری یک پلاگین بسیار زیباست که به شما اجازه نصب سریع و آسان برنامه ها را می دهد (همانند پلاگین Softaculous در سی پنل ) .
4 – Core-Admin
Core-admin نیز همانند InterWorx از کنترل پنل هایی می باشد که شاید تا به حال به گوش شما نخورده باشد . Core admin با استفاده از یک کنسول مدیریتی می تواند از مدیریت چندین سرور پشتیبانی کند .این مدیریت شامل نظارت و مانیتورینگ پیشرفته سرور ، که توسط کنترل پنل Core admin تحت یک اتصال بسیار ایمن ارائه می گردد ، می شود .
3 – DirectAdmin
این کنترل پنل بر خلاف سی پنل و پلسک بسیار سبک می باشد . دایرکت ادمین با وجود ساده بودن تمامی ویژگی های یک کنترل پنل خوب را دارا می باشد . دایرکت ادمین به زیبایی طراحی و آیکون های منظم همچون سی پنل نمی باشد . با این حال رابط تمیز و بسیار ساده برای استفاده کردن دارد . در واقع دایرکت ادمین یکی از ساده ترین کنترل پنل ها برای استفاده می باشد . از دیگر مزایای دایرکت ادمین سرعت بالا و ثبات آن می باشد . دایرکت ادمین به طور معمول مورد انتخاب وب هاست های ارزان ، بدلیل انعطاف پذیر بودن کنترل پنل و هزینه آن می باشد.
2 – Plesk
این کنترل پنل بر روی انواع ویندوز ها قابل نصب و راه اندازی می باشد و از نظر پشتیبانی نیز ویندوز ، بعد از لینوکس در رده ی دوم جای می گیرد . پلسک به نظر کاملا شبیه به ویندوز XP با تمام آیکون هایی که شما ممکن است نیاز داشته باشید می باشد . در برخی از مناطق ، پلسک برتری بیشتری نسبت به دیگر کنترل پنل های میزبانی وب دارد . برای مثال برای پشتیبانی . 4 سطح ورود به پلسک وجود دارد و هر سطح نقش و مسئولیت خود را ایفا می کنند . نام این 4 سطح Administrator, Client/Reselle, Domain Owner, and Mail User می باشد.
1 – cPanel
بی شک در حال حاضر ، سی پنل معروف ترین و محبوب ترین کنترل پنل هاستینگ به شمار می رود. Cpanel از کنترل پنل های تحت وب به شمار می رود که بر روی سیستم عامل لینوکس نصب و راه اندازی می گردد . Cpanel کنترل پنلی برای صاحبان سایت و در واقع Client-side می باشد و WHM (مخفف کلمه ی Web Host Manager) کنترل پنلی است که توسط ادمین ها و نمایندگان (با دسترسی محدودتر نسبت به Administrator) مورد استفاده قرار می گیرد . به طور کلی اینطور می توان بیان کرد که Cpanel و WHM در کنار یکدیگر کامل ترین کنترل پنل هاستینگ جهان را تشکیل می دهند.
لیست زیر چندی از کنترل پنل های برتر را به شما معرفی می کند ( X به معنای ساپورت کردن می باشد):