


آشنایی با الگوریتم های گوگل : موتورجستوجوگر گوگل برای دستیابی به بهترین، جامع ترین و مفیدترین نتایج در رابطه با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر را به نمایش در آورد از الگوریتمهای مختلفی جهت تحلیل سایتهای اینترنتی و مطالب آنها و نمایش آن ها در فهرست جستجوهای خود استفاده میکند، افرادی که در حوزه خدمات سئو در حال فعالیت می باشند لازم است تا با آشنایی کامل با این الگوریتمها استراتژیهای خود را هماهنگ نمایند، در این مقاله سعی شده در مورد تعدادی از معروف ترین الگوریتمهای گوگل برای آشنایی بیشتر شما به صورت اختصار توضیحاتی داده شود.
الگوریتم پاندا (February 2011 )
پاندا برای اولین بار در 23 فوریه 2011 راه اندازی شد. این الگوریتم در واقع فیلتری است برای جستجوی وب سایتها که سایتهایی که دارای محتوای ضعیف و بدون کیفیت هستند را بررسی کند.تخصص الگوریتم پاندا این است که سایتهایی را که به استفاده از شیوههای غیر استاندارد میخواهند رتبه دهی خودشان را در گوگل افزایش دهند را شناسایی کند. الگوریتم پاندا نسبت به محتوای تولید شده توسط سایتها کاملا حساس میباشد. پاندا الگوریتمیاست که اگر محتوای سایتی از سایت دیگر کپی شده باشد آن را شناسایی کرده و بر روی رتبه بندی آن در نتایج جستوجو تاثیر میگذارد.
الگوریتم پنگوئن ( April 2012)
این الگوریتم گوگل در سایت هایی استفاده می شود که یا استفاده از لینک دهنده های غیر طبیعی می خواهند با فریب دادن گوگل به پیشرفت هایی در نتایج گوگل دست یابند. در حالی که تمرکز اصلی پنگوئن بر روی لینک های غیر طبیعی می باشد, اما فاکتور های دیگری نیز وجود دارند که از نظر پنگوئن بر روی سایت ها تاثیر می گذارند. اما در واقع لینک ها مهم ترین فاکتور شناخته شده این الگوریتم می باشد.از دیگر ویژگی های این الگوریتم میتوان به مقابله با سایت های که تولید اسپم میکند نام برد.
دزدان دریایی ( August 2012)
الگوریتم Pirate در سال ۲۰۱۲ برای نتایج جستجوی گوگل اجرا شد.در اصل مهمتریت فاکتور برای این الگوریتم تشخیص و شناسایی وب سایت اصلی از وب سایت کپی بردار است.این الگوریتم در اکتبر ۲۰۱۴ به روز رسانی شده ولی با این حال هنوز هم ضعف های در آن دیده می شود.عملکرد این الگوریتم بیشتر در سطح صفحه است و سبب می شود رتبه صفحه کپی کار افت نماید، و تاثیر آنچنانی بر دامنه اصلی ندارد.
الگوریتم مرغ مگسخوار(August 2013)
این الگوریتم در واقعبت افزونهای است که وظیفه تجزیه و تحلیل عباراتی را که کاربر برای جستجو وارد کرده به عهده دارد تا گوگل با این عمل بتواند نتایج بهتری را به کاربران خود نمایش داده و نتایج داده های خود را بهبود بخشد. این الگوریتم بر اساس دو فاکتور سرعت و دقت ایجاد شده است. در واقع این الگوریتم تاثیر مستقیمی در نتایج رتبه بندی ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می کند و بر اساس خواسته های کاربر سعی میکند بهترین نتیجه را در کمترین زمان نمایش دهد.
الگوریتم کبوتر (July 2014)
وظیفه الگوریتم کبوتر گوگل نمایش نتایج محلی برای جستجو های محلی است . به این معنی که عبارت هایی که در آن نام شهری وجود دارد، اولویت نمایش، با در نظر گرفتن سایر فاکتور های سئو، برای سایت های محلی باشد . برای مثال وقتی عبارت “مجله اینترنتی در رشت” تایپ می شود ، وب سایت هایی که در رشت در زمینه مجله اینترنتی فعالیت می کنند ، بالاتر قرار گیرد . الگوریتم کبوتر به شهر وب سایت، شهر جستجو کننده ، (علاوه بر کشور) توجه دارد و تمرکز اصلی آن، بر مراکز شهر های کشورهاست و آینده آن احتمالا منجر به پوشش شهر های کوچک و حتی خیابان های شهر شود. همچنین این الگوریتم به علت اینکه نتایج کاملا مستقیم بر روی موقعیت جغرافیایی دارد تاثیر بسزایی بر روی Google Map خواهد داشت.
الگوریتم های بیشنری نیز وجود دارند برای مثال الگوریتم کافئین، الگوریتم گورخر، الگوریتم موبایل گدون، الگوریتم طرح صفحه بندی، الگوریتم ضد اسپم، الگوریتم قدرت صفحه و احتمالا چندین الگوریتم دیگر که هنوز گوگل آنها را افشا نکرده که هرکدام تاثیرات خود را در موتور جستوجوی گوگل دارند.