آموزش نصب دروپال روی هاستCpanel
آموزش نصب دروپال :
دروپال سامانه مدیریت محتوایی آزاد و متنباز به زبان پیاچپی است که برای توسعه برنامههای کاربردی مبتنی بر وب و ایجاد بلاگ است که تحت مجوز جیپیال منتشر شدهاست .از این برنامه برای مدیریت محتوای بیش از ۱ درصد از صفحات وب استفاده شده است. از این سیستم مدیریت محتوا از وبلاگهای شخصی تا شرکتهای تجاری، سیاسی و حتی دولتها نیز استفاده شده است. وبگاه کاخ سفید و [data.gov.uk data.gov.uk] نیز از دروپال استفاده میکنند. دروپال را میتوان در سیستمعاملهای مختلف نصب نمود. پیش نیازهای نصب این برنامه یک کارگزار وب مانند آپاچی و یک پایگاه داده مانند MySQL میباشند. همچنین میبایست که پیاچپی ۴.۴.۰ یا نسخۀ جدید تر نصب باشد. البته در نسخۀ ۷ دروپال نسخۀ پیاچپی ۵.۲ یا بالاتر مورد نیاز است. نسخه استاندارد دروپال که هسته دروپال شناخته میشود، ویژگیهای پایه معمول یک سیستم مدیریت محتوا را داراست. اینها شامل ثبت نام کاربری و تعمیر، مدیریت منو، خوراک آراساس، ردهبندی، شخصیسازی ساختار برگه و مدیریت سیستم میشود. هسته دروپال میتواند برای یک وبسایت ساده، وبلاگ تکی و گروهی، فروم اینترنتی یا انجمنی اینترنتی که محتوای آن توسط کاربران ایجاد شود به کار رود.
گام نخست: دانلود دروپال
در ابتدا شما باید نرم افزار دروپال را دانلود کنید. برای دانلود آخرین نسخه دروپال وارد drupalcms.ir شوید و آخرین نسخه دروپال 7.34 را دانلود نمایید و در جایی مانند دسکتاپ آن را قرار دهید تا بتوانید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. توجه داشته باشید لینکی که به آن اشاره شد مربوط به نسخه اصلی دروپال فارسی می باشد.
گام دوم: اپلود دروپال بر روی هاست
بر روی file manager کلیک کرده و در پوشه ی public_html فایل فشرده دروپال را اپلود مینماییم.
در صفحه ی باز شده بر روی گزینه select file کلیک کرده در مرجله ی بعد فایل دروپال را انتخاب و اپلود میکنیم.
سپس فایل ها را از حالت فشرده خارج میکنیم, برای اینکار روی فایل مورد نظر کلیک راست کرده سپس گزینه ی extract را میزنیم.
فایلهای extract شده باید مستقیماً در پوشهی public_html قرار بگیرند بنابراین اگر پس از extract فایلها به جای چندین فایل و پوشهی جداگانه تنها یک پوشه به نام drupalcms مشاهده کردید باید محتوای آن پوشه را به داخل پوشهی روت (public_html) انتقال دهید. برای این کار در سی پنل به داخل پوشهی drupalcms بروید و همهی فایلها و پوشهها را انتخاب کنید (select all) و با انتخاب گزینهی move به مسیر (public_html/) انتقال دهید.
گام سوم: دیتابیس
برای ادامه کار باید دیتابیس داشته باشیم و نام دیتابیس و یوزر انرا بدانیم.
اگر دیتابیس ندارید برای اموزش ایجاد دیتابیس اینجا کلیک کنید.
گام چهارم: شروع نصب دروپال
آدرس سایت خود را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید. پس از بالا آمدن سایت صفحهی پیکربندی دروپال پیش روی شما خواهد بود.
حال اطلاعات درخواستی که مربوط به دیتابیس می شوند را وارد نمایید. در این مرحله باید از همان اطلاعاتی که در گام سوم استفاده کردید، استفاده کنید. سه فیلد آخر مربوط به گزینه های پیشرفته هم به صورت پیشفرض و مانند بالا باقی بماند. سپس بر روی دکمه “ذخیره و ادامه دادن” کلیک کنید تا به مرحله بعد هدایت شوید.
- نوع پایگاه داده MySQL, MariaDB, or equivalent باقی بماند، چرا که نوع پایگاه دادهی ما MySQL است.
- در فیلد Database name، نام پایگاه داده ای که قبلاً ساختید را وارد کنید.
- در فیلد Database username نام کاربری که برای پایگاه داده انتخاب کردید را وارد کنید .
- در فیلد Database password رمز عبوری که انتخاب کردید را وارد کنید.
با کلیک بر روی گزینه ی ذخیره و ادامه دادن شاهد نصب دروپال خواهید بود. صبر کنید تا پروسهی نصب تمام شود. بعد از نصب، به طور خودکار به مرحلهی بعدی هدایت میشوید.
در این مرحله مراحل آخر پیکربندی سایت دروپالی تان را انجام می دهید و فقط به این نکته توجه داشته باشید که هرگز از کلمه Admin برای نام کاربری استفاده ننمایید و یک رمز قوی برای خود انتخاب کنید. سپس دکمه ذخیره و ادامه دادن را انتخاب نمایید تا نصب دروپال تمام شود.
تبریک میگوییم، وب سایت دروپالی شما آماده است. پس از اتمام فرآیند نصب به طور خودکار به وبسایت دروپالی خود هدایت می شوید. همچنین می توانید با رفتن به آدرس دامنهی سایت، سایت دروپالی خود را مشاهده کنید.